Tuesday, July 28, 2009

MaSaK-MaSaK UnTUk MaKan MaLam

Semalam adalah hari makan untuk aku...hahaha..cemana la nak kurus camnie..ish-ish... semalam juga mood kerajinan untuk memasak jugak telah hadir dalam diriku ini...abang sedara aku bagi ikan siakap...fresh lagi..so decide nak masak sweet sour la..hahaha..bila nak masak ikan siakap ni teringat masa study dulu...kitaorang beli ikan siakap seekor..lepas tue masak stim..masing-masing menggunakan kepakaran yang ada untuk menghasilkan masakan yang terbaik.. *btol tak kak lat's* hehe..lepas tu last week memasak plak kat umah tikah...masak ikan siakap juga...hehehe....best ooo memasak nie..nak plak kalau yang kita masak tu orang makan sampai habis...syoknya la...makna kata..masakan kita tu sedap la...hahaha..apa pun..layan gambor nie...

petang tu, sampai kat umah makan Big Apple Donut dulu sebagai minum petang...hehehe Dan sekarang aku nak citer menu masakan aku semalam...hehe..walaupun tak seberapa mana pun tapi aku puas sebab dapat memasak untuk suami tercinta...chewah...

tomyam yang tak macam tomyam...hahahaha

kailan ikan masin...sedap ooooo

ni la menu utama semalam..ikan siakap sweet sour..sapa nak rasa leh tempah kat aku..hahaha
leh dak camtue?

kasi zoom skit gambor ikan tu lagi...kira orait la...dari nak makan kat kedai sampai dua tiga ploh hengget...hehehe..senang je masak dia..tak susah mana pun..campak ni..campak tue..jadila dia...
nak tau tak sebab apa aku rajin sangat nak masak semalam..haha..tapi sebelum ni memang aku duk memasak pun untuk makan malam..tapi rasa semalam macam rajin skit..sebabnya aku dapat hadiah dari abang nasem...hehehe... tu yang rajin tue...leh dak camtue... tapi tak sangka plak..aku pun belikan hadiah untuk abg nasem pada hari yang sama..kira hati & perasaan kami sama la..hehehe....sehati sejiwa la katakan...chewah...

aku belikan abg nasem baju nie..memang dia duk cari baju jenis ni dah lama dah..dia nak pakai balik cameron nnt..hehehehe..seronok dia bila dapat baju ni....

dan abg nasem plak bagi aku hadiah nie..hehehe...mekasih abg... i like... i like...
*nnt bagi lagi tau hadiah camnie* hehehehe

2 comments:

sweetheart said...

weh cantik nya adiah
serbis baik kot no
dpt adiah
wakakakaka

lynn_82 said...

wakakakaka...
ayat tak hengat punya... kui kui kui...cait....