Monday, May 31, 2010

CaMeRoN HiGhLanDs..aKu DaTaNg LaGI....

Cuti wesak minggu lepas abang nasem ajak aku balik kampung dia..kat mana lagi kalau bukan cameron highlands..aku okey sajork...lagipun lepas ni lambat plak nak balik..ntah-ntah lepas aku abis berpantang nanti kot baru balik..hehe..
roger akak aku yang kat Se langor...dia pun nak join sekali..suruh adik iparku carikan umah untuk diaorang..dapat rumah dekat masjid..dekat area pasar malam..akak aku suka sangat-sangat..yerla..dekat dengan tempat shopping..mak minah n kak yah ngan anak dia turut serta dalam rombongan nie..syok-syok..ramai-ramai..syok berjalan..
aku plak..bawa toklang aku ngan cucu dia...
kami bertolak ari khamis tue...27 mei 2010..lepas aku balik keja..sampai kat brinchang..umah mak mentua aku lebih kurang pukul 11.00 malam...
keesokkannya..kakak aku yang kak selangor pun sampai...hari jumaat tu tak berjalan mana sangat...juz pegi ronda-ronda area tue jek..pasar malam dan kawasan sekitar brinchang...
hari sabtu baru aku bawa kakak aku gi ladang strawberi kat kampung taman sedia, kampung melayu kat cameron nie...ladang strawberi ni pun orang melayu punya... jom kita layan gambor dah leh..hehe..zaaazzz

masa mula sampai dekat ladang strawberi nie...

hanzalah dalam dukungan kak yah..kakak ipar akak aku..

sesi memetik buah strawberi..masing-masing dah tak sabar...

sambil petik sambil makan ka tue kak zah? hehe..

muka tuan blog dengan buah strawberi harus ada okay...

nurul hasanah dengan ayahnya duk memetik buah...petik jangan tak petik..

amboi...dah nak penuh dah bekas dia..kakak petik guna apa tue?

mak aku juga tak ketinggalan... duk belek apa la tue..

haha..tengok la gelagat hero aku yang sorang ni....first time tengok buah strawberi...

mula-mula tu pegang dulu yer hanzalah...

tengok tue..dua-dua belah tangan nak dicapainya....geram sangat la tue..

a
"meh ibu nak ajar cara-cara nak petik buah yer hanzalah"

tak sempat aku abis ajar cara nak petik..dah dapat sebijik kat dia...hehe..

a
tengokla tue..dah dapat sebijik..habis dipicitnya buah tue...

selesai memetik buah-buah strawberi...apa lagi..melantak ais krim kat situ lew..sedap sangat...erm..yum yum...
a
tengoklah hanzalah ni..bukan main seronok dapat makan aiskrim..
tak sejuk ker hanzalah...?

a
kakak nurul hasanah tengah menikmati strawberi yang baru dipetik..sedapnya...
 
a
amboi kak zah..posing ngan aiskrim nampak..sedap sangat ka tue?


a
bergambar kenangan dengan suami tersayang... hehe

a
tengoklah gelagat hanzalah ni bila aku suruh posing..aku suruh dia senyum...tengokla apa dia buat kat aku..huhu..tutup mata sambil senyum..nakal sungguh hanzalah nie..

ni lagi satu gambor hanzalah dengan kakak nurulnya..
tengok la muka hanzalah tue.. geram tengok...saja ja dia buat camtu bila aku suruh dia senyum..

sebelum balik..bergambar dulu tiga beranak nie..hehe...nasib baik hanzalah buat muka budak baik skit....hehe

petang tu..lepas balik meronda ladang strawberi...
aishifa a.k.a kak lat's nak jumpa aku...aku dah tau dah..memang dia nak nek cameron..tapi nak berjumpa tu masalahnya..jalan jem..susah nak jumpa
dah lama tak jumpa kak lat's ni..rasanya ada kot dalam 6 tahun...asyik duk tgk kat blog ja..
kak lat's ni housemate dan classmate aku time belajar kat shah alam dulu...tak sangka dapat berjumpa kat cameron...hehe...rezeki la katakan..dia nak tengok bakal menantu dia ni...
bergambar kenangan dengan kak lat's...dengan stesen minyak je bergambornya..
jadila kak lat's ek..janji berjumpa..yerla..masing-masing mengejar masa...hehee

tengoklah hero aku setelah seharian penat berjalan..malam tu tido tak ingat apa dah..hehe

a
akhir kata..saja ja tayang kat korang..buah strawberi..saja bagi teringin...
hahahahahaha

6 comments:

POSH76 said...

I pun baru balik hehe

lynn_82 said...

nape tak gtau awal2..kalau tak leh jumpa..hehe

Cik Pah said...

huhu.. nasib baik sempat jumpa.. rindu kat ko sesangt.. hensem menantu aku tuh

wawa said...

aduh hai perut x nmpak jugak. huhu. x pa2 jln puas2
Sengaja noo capture gambar strawberry huhu..bg org terliur n jeles

lynn_82 said...

cik pah a.k.a kak lat's : tu la..nasib baik ada rezeki kita nak berjumpa..nnt kempunan kak lat's nak tengok bakal menantu kak lat's tue..hihi

lynn_82 said...

wawa: hahaha...perut ku tak nampak..aku tidak tahu mengapa...
haha..saja ja capture gambaq tue..ajakla abg pi..tumpang ada kat sini...