Thursday, November 5, 2009

BuMbuNg KuNinG iDaManKu...

Bumbung kuning...apa tue ek? hehehe...semalam kitaorang pegi makan kat kedai masakan kampung plak..kedai ni memang best la..best sangat-sangat..lauk pauk dia sedap-sedap belaka...
Nama sebenar kedai ni adalah Tepian Permai..tapi kat sini glamer dengan panggilan BUMBUNG KUNING..nak tau pasai apa tak? sebabnya bumbung kedai tu warna kuning...hehehe..boleh kan macam tue..? takperla..janji perut kenyang..
ni gambor depan kedai tue...penuh parking depan kedai..terpaksa la parking jauh skit dari kedai..
ni la suasana dekat kedai tue..tak cukup kerusi meja bawah bumbung tue..dia tambah lagi kat luar...tu pun penuh jugak..
ni suasana dekat luar kedai..yang sebelah sana adalah sungai..best oo makan kat sini..dengan angin sepoi sepoi bahasa..lagi satu yang best sangat kedai nie kira macam kedai 1 Malaysia la.pendek kata..orang india, cina, melayu, yang kerja swasta, kerja kerajaan, student, family semua ada...nak-nak plak time btol-btol kul 12 tengah hari..memang meriah sangat...kadang-kadang macam kenduri pun ada...
Meh kita tengok menu apa yang kami amik... kat sini nak makan hidang boleh..makan cedok pun boleh...pastu yang bestnya...kalau nak tambah nasik free sajork....
air kami bertiga....
ni nasik dalam pinggan aku..murah sajork..RM5.00
ni madam syeka punya...berapa hengget ek tikah? RM7.00 kot...
ni la menu cik rod plak..semua amik menu lebih kurang jek..
madam syeka kita sudah kekenyangan...
Memang best la makan kat sini..aku suka ayam goreng dia... Meletopppppppppppppppp

3 comments:

sweetheart said...

amboi..kembang nya idong
sebesar alam ko...

lynn_82 said...

sweetheart..idung sapa yang kembang tue? kui kui

Cik Pah said...

nampak sedap... nnt aku mai penang ko bawak gi sana no.