Friday, July 9, 2010

LaNgKawi - PaRt 3

Hari last kat langkawi... pegi jalan-jalan lagi.. yang bestnya..tuan umah yang aku duk tu..patutnya kena check out kul 12..tapi kami check out kul 2.30..hehe...bagus betol la tuan umah aku tue.. berjalan-jalan kat beras terbakar..takde apa pun..berasnya sikit ja dalam pinggan tue... ada tapak ja la...
lepas tu ke kolam air panas... merendam kaki dulu..lega rasanya....
hanzalah main-main...tak berani nak rendam..panas...hehe Lepas tu pegi plak ke Telaga Tujuh... Sampai tu tengok nak kena panjat bukit...panjat anak tangga lagi.. aku surrender dulu..tunggu kat bawah dengan mak, kak aku n kak yah... hero aku yang sorang tu awal-awal lagi dah ikut ayah dia naik...
sambil tunggu diaroang..kunyah koci dulu ek...
ni ha..peserta pertama yang tiba dari telaga tujuh... nurul hasanah..kuat juga budak nie....leh hiking...
dan hero aku sorang nie...dh turun bawah baru dahaga... masa naik tu tak ingat apa ek...tak merengek plak tu abang nasem cakap..
muka penat ker muka apa ni hanzalah oooi? budak besar ni..mana reti penat...
berpeluh abg nasem aku dikerjakan oleh hanzalah.... Lepas dari telaga tujuh semua..balik homestay baru packing n amik barang-barang.. lepas tu shopping plak kat pekan kuah... dalam kul 5.00 petang baru balik ke kuala perlis....
muka masing-masing dah penat dah...
budak ni sorang ja yang tak reti nak penat.....
last sekali..gambar kenangan sekeluarga.. time ni kat beras terbakar.... walaupun letih berjalan... tapi aku tetap enjoyyyyyyy hilang stress bekerja.....

2 comments:

Cik Pah said...

aku pun pernah gi beras terbakat tuh,, tapi hampeh.. suma beras dah di bwak dik pasir kot dulu... sayang kan.. tapi aku musykil jugak.. beras yg dlm piring tuh ..betul ke beras terbakar yg ori ? hemmm.....

lynn_82 said...

tu la pasal kak lat's..
hampa gak..ingat leh tgk beras terbakar btol2...tapi tanah yang macam terbakar ada la nampak..

beras yang dalam piring tu tak pasti la ori ke idok...hehe