Wednesday, July 21, 2010

FaMiLy DaY JsKm 2010

Tanggal 10 - 11 julai ari tu jabatan aku wat family day... kat maner??????????? hehe..kat Cameron Highlands... walaupun balik kampung abg nasem ku..aku tetap ikut jugak..hehe... aku bertolak ari sabtu...ingat nak balik awal skit..jumaat tu..tapi abg nasem ada kerja..so decide hari sabtu la...sampai kat cameron lebih kurang kul 1.00 tengah hari..singgah umah mentua jap..lepas tu ke tanah rata...check in hotel... petang tu..aktivitinya adalah jalan-jalan... mula-mula ke mardi... gaya seorang ayah yang mithali... mcm ceti pun ado..hihi.. (jgn marah yer abang...)
bergambar kenangan dalam mardi....
dan inilah gaya hero aku bila aku suruh posing tangkap gambar...mesti dia nak sengetkan badannya tue...
akhirnya baru la dia senyum pada kamera tue... malam tu..aktivitinya adalah BBQ dan sedikit permainan serta tukar-tukar hadiah n cabutan bertuah...
posing dulu sebelum makan.. pandai hanzalah posing ek...hehe.. permainan untuk dewasa lelaki adalah... seperti di bawah nie....
masukkan benang dalam jarum..dan jahitkan sebentuk cincin menggunakan manik yang diberikan untuk isteri + ibu + orang tercinta... (pandai ker tue?)
aik..tak masuk-masuk lagi ker dari tadi..hehe... sabar menanti kak irah kita tue...hehe...
macam-macam gaya duk ada..hehe..lawak btol time nie...
akhirnya abg nasem berjaya juga menyiapkan sebentuk cincin untuk aku..walaupun dapat tempat keempat ke kelima aku tak pasti la..tapi aku tetap bervangga... (tengok tu..muka hepi jek budak tue...hehe) selesai acara lelaki...untuk perempuan plak..buat ketupat...haha... bab ni aku surrender awai-awai gi..memang tak tau buat pun.. kalau ketupat daun palas tu isnyallah la..
bos ku cuba menyiapkan ketupat dengan iringan doa anak-anak.. chewah...
cepat...cepat.... dah nak siap tue... malam tu majlis selesai dalam kul 11.00 malam... pagi esoknya jalan-jalan lagi... pegi ladang strawberi.... n macam-macam lagi la...
bergambar kenangan di KHM ladang strawberi...
bergambar kenangan kat depan hotel... inilah warga JSKM ku...... semuanya hepi..... *credit tu apit (usmb) kerana menghasilkan gambar-gambar yang cantik untuk ku upload dalam blog aku..hehe...tq apit....

2 comments:

Cik Pah said...

amboi..balik cameron lagi..dlm sebulan brapa kali ko balik ha? menantu mithali betul ..


ko telah di tag.. sila buat

lynn_82 said...

hahah...kak lat's..

sebulan skali insyallah balik la...
takpun dua bulan sekali..hehe...

tag apa plak nie..aduhai...kalau smpat cheq buat no..haha