Thursday, January 7, 2010

CuCuK

Erm..dah lama tak hapdet blog.. Rasa macam malas dua tiga minggu nie.. Tak tau napa..yang tau nak settle kan kerja..sampai tak dak kerja dah...hahaha.. leh dak ayat camtue... Semalam aku bawa hanzalah gi cucuk.. actually..dia sepatutnya kena cucuk sebulan lepas.. tapi disebabkan dia demam..terlajak-lajak la sampai sebulan...hehehe Ni ha kliniknya... Klinik Desa di kampungku... Mula-mula dia kena timbang dulu...nangis-nangis time tu..taknak duk atas penimbang tue... Lepas timbang..ukur tinggi plak... seronok bukan main dia bila orang ukur tinggi dia... lepas pada mengukur..dia duk ajak ayah dia duk main-main kat situ.. meh layan gambor meh..
Tengok..seronok duk turun naik benda alah nie..
Jenuh ayah duk melayan hero dia yang sorang nie..
Nak tau tak napa dia seronok sangat naik atas benda alah nie..sebabnya benda yang dia pijak tu bergoyang-goyang..tu yang dia suka sangat tue... Lepas settle semua, tibala masa untuk hanzalah diberi suntikan.. aku dukung la hanzalah masuk bilik suntikan tue..sementara tu, nurse duk wat persiapan la untuk jarum hanzalah nie... Hanzalah boleh duk minta-minta kat nurse tue... dengan tangan-tangan sekali... Nurse tu cakap..sabar dik..jap lagi makcik kasi ek... Aku ribakan hanzalah...senyum jek kat aku, kat nurse-nurse kat situ.. apa la yang ada dalam hati hanzalah time tue.... mesti dia terfikir-fikir..apa la ibu n makcik baju-baju putih ni nak buat kat aku... sekali..dalam duk senyum-senyum...lepas jek nurse cucuk... amik ko..menangis.....sekuat-kuatnya..tapi sekejap jek.. rasanya tak sampai seminit pun...setengah minit pun takda.. terkejut kot..sebab tu dia nangis...hahaha..

2 comments:

Jieda said...

Kalau kat tempat akak,budak-budak main timbang tu,memang dah kena marah.macam poyo je nurse tu

lynn_82 said...

hahaha kak jieda..
nurse kat sini baik-baik..
ramah tamah lagi..suka gi check ngan diaorang...