Monday, September 6, 2010

PeNaNtIaN YaNg BeRaKhiR... AlHamDuLillAh...

Alhamdulillah...
Penantian 9 bulan selama ini berakhir...
9 bulan ker ek...aku rasa 10 bulan...hehe..
ikutkan due date aku bersalin adalah 24 ogos 2010...dan ngam2 tarikh due date aku tue..
alhamdullillah..semuanya berjalan lancar...
Menceritakan pengalaman bersalin kali ni...
aku mula rasa sakit pagi tue (24 Ogos 2010)..lepas sahur..tapi aku buat diam jek..
tak citer pun kat mak aku...aku cuma bagitau dekat abg nasem yang aku ada rasa sakit pinggang skit.. lepas abg nasem gi kerja..dalam pukul 10 pagi..sakit aku makin kerap..boleh dikatakan setengah jam sekali...aku tahan lagi..tak gtau kat mak aku lagi..sampaila turun tanda..hehe..
barula terhegeh-hegeh nak gtau kat mak...mak aku gelabah dah..suruh call abg nasem balik cepat..aku boleh suruh mak aku relax gi..hehe...lepas call abg nasem.. salam kul 11.30pg camtu abg nasem dh sampai umah...tanya aku nak gi spital ker..aku kata...tunggu la jap2 gi..
duk sabar gi ni..taknak gi spital awai-awai..
duk tgk jam..sakit makin kerap...dari setengah jam..jadi ker 20 minit..kemudian jadi 15 minit sekali..relax gie..haha..masih berdegil taknak pegi spital...
lebih kurang kui 4.30 petang..mmg dh agak2 tak leh tahan..terus ajak abg nasem ke spital..bila dh smpai spital...sementara nak tunggu cek itu..cek ini..dh jadi dkt kul 6.30 petang..doctor check..gtau baru bukak 2cm..so diaorang suh aku masuk wad dulu..aku pun ok jek..
lepas abg nasem antar aku ke wad,...dalam kul 7ptg camtu..dia balik umah untuk berbuka dulu dan gtau akan datang balik lepas terawih nnt..aku pun ok jek...
lebih kurang kul 8.00 mlm mcm tue...aku terasa sakit yang tak tertahan sangat..gi jumpa nurse..diaorang check..dah buka 4cm..terus kena masuk labour room..aku apa lagi..terus call abg nasem gtau kata aku dh nak masuk labour room..nasib baik dia tak sempat pegi terawih lagi..
lebih kurang 8.30 malam aku selamat tiba di labour room..chewah..selamat tiba tue..sesi berkenalan dengan doktor..haha..takderla..lawak jek...
lepas diaorang suntik ubat apa ntah kat aku..aku jadi ngantuk..tp dalam ngatuk tue..kesakitan di sekitar pinggang dan kawasan sewaktu dengannya cukup terasa...
sedar tak sedar..tiba-tiba diaorang suruh aku push..alhamdulillah.. dengan 3 kali push maka lahirlah.. SEORANG BAYI LELAKI TEPAT JAM 10.53 MALAM PADA 24 OGOS 2010 BERSAMAAN 13 RAMADHAN 1431H SEBERAT 3.74 KILOGRAM...
besar kan? doctor semua cakap besar..tengok perut kecik jek..
dan....... bayi itu aku namakan dengan nama
MUHAMMAD HUZAIFAH
(nama seorang sahabat Rasulullah S.A.W dan juga dikenali sbg penyimpan rahsia Baginda)
dan inilah dia Muhammad Huzaifah...
my second baby...
semoga anak ibu menjadi anak yang soleh...
saje je letak gambor dua beradik..
muka hanzalah yang hepi dapat adik laki..
ada geng la nak men bola..haha

4 comments:

zarirah zabidi said...

salam kak ina..alhamdulillah dh selamat semuanya kan..selamat berpantang dlm raya no..sonokla hanzalah ada geng..n hari raya thn ni mesti lagi meriahkan..dgn kehadiran org baru..kemsalam kat huzaifah na..

lynn_82 said...

tq irah...
alhamdulillah..selamat semuanya...
tu la..hanzalah bukan main seronok..asyik nak cium ja adiknya..

Cik Pah said...

congrats lynn.. lelaki laki yer,,takpe.. chek tetap mau hanzalah jugak..

selamat berpantang.. aku dua dua anak berpantang dlm bulan posa

lynn_82 said...

tq kak lat's..
hanzalah ttp dihati yer...

dugaan ooo berpantang bulan posa..nak2 raya pulak..adoi laaaa